En ny ske, kolrosing og havregrød

 Hop ind på Discorden og hjælp med opbygningen af et nyt community: Bushcraft & Udeliv - Danmark

Endnu en ske – en lille ske

Jeg har snittet en lille ske for nylig, for at forsøge mig med noget kolrosing. Jeg har snittet skeen i frisk fuglekirsebær, det trevler en lille smule.

Kullet lavede jeg i en metaldåse på bålet. Det var ikke helt så rent forkullet, som jeg gerne havde haft det. Så det kunne nok have været knust endnu mere fint, end jeg lige gjorde det. Jeg forsøgte på den lille ske at snitte et par træer, et bål og stjerner. Men som det kan ses på skaftet, blev de ikke helt så tydelige.

Jeg er rimelig sikker på, at jeg simpelthen ikke har fået slebet skeen nok, så kullet har haft for mange steder at lægge sig. Jeg kom også kul på et for stort område i forhold til snittet.




Tirwaz-runerne oven på hinanden er et flot symbol. Tyr er en gud, jeg agter højt, og den simple oldtids-tegning af et grantræ er sejt. Så det symbol kommer til at være i mange skeer.

Efter at være kommet hjem fra skoven har skeerne fået en omgang fødevaresikker paraffinolie. Resultatet ser ret flot ud, og jeg glæder mig til at rode endnu mere med kolrosing i ting, jeg snitter.



Havregrød
Når jeg tager på tur, så laver jeg gerne havregrødsblanding hjemmefra. Mængdeforholdene tager jeg ikke så tungt, men de små 0,5 liters genlukposer er ret perfekte til formålet. Jeg blander havregryn, mælkepulver, sukker og kanel hjemmefra. Nogle gange har jeg hakket nødder og tørret frugt (abrikos, banan, æble) i. Jeg hapser tørret frugt, når det er på tilbud i butikkernes rodekasser. Det skal bare hakkes rimelig fint.

Her i sensommeren er der æbler, hindbær, brombær og ribs i skoven, så der kommer også frisk frugt i. Det skal naturligvis ikke i tørmix-posen.

Stanley food jar er helt genial til formålet. Smid blandingen i og hæld kogende vand over. Efterlad den og lav noget andet. Havregrøden bliver helt perfekt, og du kan ikke risikere at brænde den på over bålet. Da jeg sjældent er sulten om morgenen, er havregrøden klar, når jeg bliver det op ad formiddagen.

Jeg bruger også tricket en masse som madpakke til arbejdet. Nemt, billigt, lækkert, sundt. Og det er virkelig nemt at portionsanrette morgenmad, der ikke fylder meget, til flere dages tur på denne måde. Nemt og hurtig mad – især hvis du er træt.




Min store bushpot var med på tur i sidste uge, så der lavede jeg havregrød i den. Igen, for at undgå at brænde noget på: Bring vand i kog, hæld havregrødsblandingen i og stil gryden væk. Jeg stillede den tændt på bålet, men med nogle sten imellem. Det holder på varmen, mens grøden trækker, men skærmer nok, så det ikke brænder på.

Kedlen på billedet er et af mine yndlingsstykker grej. Den kostede 10 kroner i en genbrugsbutik, og jeg har haft den i 8 år. Perfekt stykke udelegrej – stumperne behøver ikke være dyre, hvis de bare er gode.




Slutteligt er her et billede af solnedgangen, hvor jeg sidder i skovkanten og kigger over markerne. Det er et perfekt pausested på aftengåturen.




Kommentarer

Populære opslag